Clicky

Visie B-Yourself

B-YourSelf staat voor “Zelfverwerkelijking”.

Dit houdt in eerste instantie in dat je afstand neemt van jezelf. Van alles wat je kent uit het verleden, van alles wat genetisch in jou aanwezig is. Gewoonten, fysieke bindingen en emoties loslaten. Alleen wanneer je bevrijd bent van je eigen lichamelijke bindingen kun je openheid en ruimte ervaren om nieuwe zaken te ontdekken. Afstand nemen van het gekende opent een ruime waaier aan ziels-geestelijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Zelfverwerkelijking ontstaat niet wanneer je je helemaal terugtrekt in jezelf of diep in jezelf naar binnen gaat. Het hogere “Zelf” vind je niet diep van binnen in je eigen persoonlijke wereld.

B-YourSelf heeft niks te maken met doen wat je wil of gewoon zijn wie je bent en je goed voelen. Welbehagen behoort tot de aardse wereld. De ontwikkelingsprocessen behoren tot de ziels-geestelijke wereld.

Zelfverwerkelijking betekent je richten naar en vertrouwen op een universele geestelijke gedachte. Een gedachte die een universele waarheid in zich draagt en zinvol is voor jezelf als individu, maar ook voor de anderen, de ruime omgeving.

De omzetting van een hoger ideaal tot in het fysieke leven. Dit in het leven omgezette hoger ideaal blijft voor anderen voorhanden ook als het fysieke lichaam sterft.