Clicky

Thematische Yogalessen

Thematische yogalessen in een ritmische samenwerking
Yogaschool Cobra (2011_2022) wordt in 2023 omgedoopt tot een gloednieuw concept “Be Yourself”.

Be Yourself richt zich naar bewust-zijnsscholing, spirituele ontwikkeling, zingeving en is een ruim op te vatten oefenweg om “Je-Zelf” te worden.

Hoe ontwikkel je je eigen individualiteit en zelfkracht, wat betekent zelfverwerkelijking?

Het concept is ruim te begrijpen en omvat alle aspecten van het leven (de woonomgeving, voeding, spiritualiteit, yoga vormgeving,….). De rode draad binnen dit concept is persoonlijkheidsontwikkeling, vormgeving en esthetiek.

Start to yoga zijn afzonderlijke lessen voor beginners. Na tien lessen is deelname aan de wekelijkse thematische yogalessen mogelijk.

De wekelijkse yogalessen krijgen een andere uitwerking. De yoga cursussen zullen bestaan uit vier à zes wekelijkse yoga sessies waarin we ritmisch samenwerken rond een thema en tot een gemeenschappelijke opbouw komen.

Deze yoga cursussen zijn geschikt voor (matig) gevorderden.

Dit nieuw concept vraagt van de deelnemers een bewuste keuze en inzet om deel te nemen en een thema goed te doorgronden. Als deelnemer maak je goede vorderingen in je yoga praktijk. Het thema kan gedurende langere periode in ritmische opbouw uitgewerkt en eigen gemaakt worden.

Wie ervoor kiest deel te nemen aan een lessenreeks doet dit heel bewust en overtuigd. Elk draagt een verantwoordelijkheid tegenover het thema, zichzelf en de andere deelnemers.

Binnen dit nieuw concept is het ritmisch samenwerken, de gemeenschappelijk opbouw vertrekkende vanuit een concreet thema belangrijk. Yoga is geen materieel gegeven en kan niet zomaar geconsumeerd worden wanneer we er even nood aan hebben. Yoga vraagt discipline en bewuste inzet van de lesgever en van de deelnemers. We werken ritmisch samen zodat elk individu tot een persoonlijke ontwikkeling komt en ook het grotere geheel - de groep, de omgeving - in een opbouw komt. Dit alles vertrekkende vanuit het thema en in relatie met de andere deelnemers.

Samen komen we tot heel mooie resultaten!

Be YourSelf.
Belangrijk aspect is het leren loslaten. Vrij worden van je eigen bindingen en vrij worden van de druk die je je jezelf oplegt. Jezelf te vergelijken met anderen legt onnodige druk op jouw ontwikkeling. Probeer de beste versie van jezelf te worden. De individuele ontwikkeling – vetrekkende vanuit een hoger ideaal – draagt bij tot de opbouw van jezelf en ruimer gezien de mensen om je heen.

Cursus 1 _ Locatie Knokke:

START TO YOGA EN LOSSE LESSEN
Wekelijks doorlopend
Zaterdagvoormiddag van 10u45 tot 12u00
(*) Cursus gaat door vanaf 4 inschrijvingen
Bijdrage: 15 euro / les

Cursus 2_Locatie Knokke:

Thema: ”Concentratie en meditatie”
Centrale asana’s in deze lessenreeks: “Hoofdstand” en asana’s waarin rotatie van de wervelkolom centraal staat.
Woensdag 8/11 - 15/11 - 22/11 - 29/11 - 6/12
Van 19h30 tot 20h45

(*) Cursus gaat door vanaf 4 inschrijvingen
Bijdrage: 75 euro – voor de vijf themalessen